HUN
HUN
EN
ENG

A ROHAM története

- 1895
Hajónk 1895-ben épült gőzüzemű csavaros vontatónak és a VICTORIA nevet kapta. Egy havária után átnevezték Rohamra és ismert volt FK311 néven is.

kép
- 1992
Később, 1992-ben kiszerelték a főgépeket, és hat évvel később törölték a hivatalos hajólajstromból... pedig ez a hajó Budapesten a Schoenichen-Hartmann-féle Egyesült Hajó-, Gép-és Kazángyár műhelyeiben épült. Innen került ki Magyarország több emblematikus hajója, mint a szintén aktívan működő Kelén balatoni személyszállító egykori gőzös, a hajdani Ferencz József és Erzsébet Királyné termesgőzösök is.

Az első építőket dicséri, hogy a felújítás megkezdése előtt a hajótest rendkívül precíz átvizsgálása és ellenőrzése során a szakemberek elámultak a több mint száz évvel ezelőtt készített vaslemezek és a szegecselés szinte hibátlan állapotán.

- 2009
E látleleten felbátorodva 2009-ben felébresztettük "Csipkerózsikát" és mi álmodtuk tovább a jövőjét. Nagy hangsúlyt fektettünk a századforduló idején kedvelt kirándulóhajók a salondampfer sajátos stílusjegyeinek megtartására, és azoknak a modern technikai elvárásokkal történő harmonikus ötvözésére. Így egyedi megjelenésű, igényesen felújított, elegáns kivitelű, bensőséges légkört sugárzó, minőségi vendéglátásra felkészült termes személyhajóvá alakítottuk át.

kép
- 2012
És 2012-ben elhagytuk a gyár kikötőjét...
kép
- 2017
A ROHAM jelenleg 55 fő utaztatását és kiemelkedő minőségű vendéglátását tudja biztosítani. Hatalmas panoráma ablakainknál a városkép lenyűgöző látványa és a kulináris örömök élvezete emlékezetes élmény marad. Vendéglátási szolgáltatásunk egyedisége abban ragadható meg, hogy fedélzeti konyhánkon az ételek á la minute készülnek, a frissesség, igényesség és a szezonalitás jegyében.

Vendégszerető kiszolgálással várjuk vendégeinket egész évben, dunai sétahajózásra, családi, baráti, vagy üzleti összejövetelekre, a rendezvényhez illő étel-és italszolgáltatással.